Appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Als eerste:
  2. Goudreinetten schillen; grote in 6 stukken snijden, kleinere in 4 stukken.
  3. De klokhuizen er geheel uitsnijden.
  4. De nu in suikern en kaneel dopen. (eerst de suiker dan de kaneel).
  5. Als tweede:
  6. met de en 1 zakje mixen tot alles zacht is.
  7. Daarna de één voor één toevoegen en op de laagste stand mixen tot dat alles goed met elkaar vermengd is.
  8. Als laatste de en het gezeefde in 3 gedeelten toevoegen met een hogere stand.
  9. Als alles is toegevoegd 4 minuten lang op de hoogste stand mixen.
  10. Daarna de toevoegen.
  11. Neem de van te voren ingesmeerde blikken (met en bepoederd met bloem).
  12. Het beslag in de vorm doen dan de appelstukken er goed inleggen en naast elkaar indrukken.
  13. Daarna in de voorverwarmde oven plaatsen.
  14. Let op:
  15. de niet direct vanuit de koelkast, anders is het te koud.
  16. Je kunt margarine en of roomboter gebruiken.
  17. De oven voorverwarmen op stand 160 graden C.
  18. Baktijd is ongeveer één uur daarna controleren of het gaar is door er met een breipen in te steken.
  19. Is de naald schoon dan is het gaar, zoniet dan 10 minuten langer in de oven laten staan.
  20. Als alles goed gegaan is de taart uit de oven halen en afdekken met folie.
  21. Als alles is afgekoeld dan de punten snijden en er nog even abrikozenjam op doen.
  22. Veel succes en eet ze smakelijk!
25
25
25

Variaties op Appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appeltaart
VariatieAantalGang
Appeltaart32Taart en gebak
Aardappeltaart4Hapjes
Oma's appeltaart4Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in rum aroma
  • cakemeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum aroma
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3120 kcal
156%3120 kcal
Vetten
187 g.
268%187 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
287 g.
110%287 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%7 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart