Appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van magda5555
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Als eerste:
- Goudreinetten schillen; grote in 6 stukken snijden, kleinere in 4 stukken.
- De klokhuizen er geheel uitsnijden.
- De nu in suikern en kaneel dopen. (eerst de suiker dan de kaneel).
- Als tweede:
- met de en 1 zakje mixen tot alles zacht is.
- Daarna de één voor één toevoegen en op de laagste stand mixen tot dat alles goed met elkaar vermengd is.
- Als laatste de en het gezeefde in 3 gedeelten toevoegen met een hogere stand.
- Als alles is toegevoegd 4 minuten lang op de hoogste stand mixen.
- Daarna de toevoegen.
- Neem de van te voren ingesmeerde blikken (met en bepoederd met bloem).
- Het beslag in de vorm doen dan de appelstukken er goed inleggen en naast elkaar indrukken.
- Daarna in de voorverwarmde oven plaatsen.
- Let op:
- de niet direct vanuit de koelkast, anders is het te koud.
- Je kunt margarine en of roomboter gebruiken.
- De oven voorverwarmen op stand 160 graden C.
- Baktijd is ongeveer één uur daarna controleren of het gaar is door er met een breipen in te steken.
- Is de naald schoon dan is het gaar, zoniet dan 10 minuten langer in de oven laten staan.
- Als alles goed gegaan is de taart uit de oven halen en afdekken met folie.
- Als alles is afgekoeld dan de punten snijden en er nog even abrikozenjam op doen.
- Veel succes en eet ze smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appeltaart41u30m
-
Recept
Appeltaart met vanilleroom445m
-
Recept
Bretonse Appeltaart41u15m
-
Recept
Appeltaart41u30m
-
Recept
Peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam41u30m
-
Recept
Grootmoeders appeltaart41u35m
Variaties op Appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appeltaart | 32 | Taart en gebak |
Oma's appeltaart | 4 | Taart en gebak |
Aardappeltaart | 4 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in rum aroma
- cakemeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum aroma
- Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3120 kcal | 156% | 3120 kcal |
Vetten | 187 g. | 268% | 187 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 287 g. | 110% | 287 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 7 g. | 8% | 7 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |