Het deeg:
Zeef de bloem en doe hem met de bakpoeder en 125 g suiker in een kom.
Doe de in kleine stukjes gesneden boter en het ei erbij en kneed snel met de keukenmachine / mixer met deeghaken / met de hand tot een plastisch deeg.
Kneed nog even met de hand na.
Leg het deeg ½ uur afgedekt in de koelkast.
De vulling:
Schil de appelen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd ze verder in kleine stukjes en meng de en eronder.
Beboter een middelgrote, ronde springvorm (diameter ca. 24 cm).
Vooral de rand goed dik invetten want daar strooien we zo meteen de geschaafde in.
Bestuif je werkblad met wat bloem(250 gram) en verdeel het deeg in tweeën.
Verwijder de opstaande rand van de springvorm.
Druk het eerste deel van het deeg iets plat en leg dat op de bodem van de springvorm.
Rol het deeg uit zodat het de hele bodem van de springvorm bedekt.
Snijd het over de rand hangende deeg af en voeg dat bij het overige deeg.
Bestrooi nu de ingevette rand met de geschaafde amandelen(25 gram)(50 gram) en plaats hem terug op de bodem.
Halveer de 2de deeghelft nog een keer.
Rol de ene helft uit tot een strook deeg waar je de rand van de springvorm mee bekleedt.
Dit lukt meestal niet in 1 keer omdat het deeg daar te snel voor scheurt.
Doe het dan in bv. 3 delen die je goed op elkaar aansluit.
Als de deegrand wat te hoog is kun je die altijd nog met een mes op spatel afsnijden en bij het achtergehouden deeg voegen.
Bestrooi nu de bodem met de gemalen amandelen(25 gram)(50 gram).
Leg hier de appelstukjes op.
Rol het resterende deeg uit tot een plak van enkele millimeters dikte en snijd met een mes of spatel repen daaruit van 1 cm breedte.
Leg die repen kruiselings op de appelvulling met een onderlinge afstand van ca. 1,5 cm.
Bestrijk de taart met het opgeklopte eigeel en bestrooi hem met de parelsuiker.
Het bakken:
Bak de taart in ca. 45 minuten af bij een temperatuur van 180ºC.
Let op dat de taart niet te bruin wordt want dan moet hij eerder uit de oven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei en eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen en amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.