Appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van lieffie18
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen tot 175°C.
- schillen in kleine stukjes snijden.
- en kaneel en gemalen erdoor mengen.
- Springvorm invetten.
- zeven en mengen met en .
- in kleine stukjes gesneden, en 2/3 van losgeklopt toevoegen.
- Met de hand kneden tot een samenhangend deeg ontstaat. 3/4 van het deeg uitrollen en over de bodem en zijwand verdelen.
- Appelmengsel erin doen.
- Van de rest van het deel repen maken en een ruitvorm maken.
- Bestrijken met de rest van het .
- Bak de appeltaart ongeveer 75 minuten onder het midden van de oven op 175°C.
- Afkoelen voordat de vorm verwijderd wordt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appeltaart41u30m
-
Recept
Oma's appeltaart41u30m
-
Recept
Appeltaart41u5m
-
Recept
Oma's appeltaart41u
-
Recept
Lactosevrije appeltaart41u15m
-
Recept
Grootmoeders appeltaart41u35m
Variaties op Appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appeltaart | 32 | Taart en gebak |
Aardappeltaart | 4 | Hapjes |
Oma's appeltaart | 4 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 832 kcal | 41% | 3328 kcal |
Vetten | 57 g. | 81% | 228 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 92 g. | 35% | 368 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 18 g. | 20% | 72 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |