Appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van ingridkarbet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Laat het deeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200ºC (heteluchtoven 180°C).
- Leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een grote vierkante lap.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Prik het deeg in met een vork.
- Beleg het deeg met bakpapier en leg daarop nog een bakplaat of schaal, zodat het deeg overal verzwaard wordt en plat blijft tijdens het bakken.
- Bak het deeg ca. 15 minuten in de hete oven.
- Haal de rozemarijnnaalden van het takje.
- Maal de noten met de , en citroenrasp in de keukenmachine.
- Voeg het eiwit toe en draai tot een smeuïge massa.
- Was de , verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne partjes.
- Ris de van de takjes.
- Kook een siroop van en en laat het afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 175ºC (heteluchtoven 160°C).
- Verdeel de notenspijs over het deeg.
- Beleg het vervolgens dakpansgewijs met de appelpartjes.
- Verdeel de erover.
- Bak de taart nog 10-15 minuten.
- Lak hem af met de suikersiroop, voor een mooi glanzend resultaat.
- Serveer de taart lauwwarm met een lepel crème fraiche.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appeltaart41u30m
-
Recept
Merinque appeltaart450m
-
Recept
Appeltaart, de lekkerste ooit!41u20m
-
Recept
Appeltaart41u
-
Recept
Appeltaart420m
-
Recept
Appeltaart van de bakplaat41u
Variaties op appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appeltaart | 32 | Taart en gebak |
Aardappeltaart | 4 | Hapjes |
Oma's appeltaart | 4 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 342 kcal | 17% | 2736 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 264 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |