Appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van anjager
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Plank
Bereidingswijze
- Voor het vulsel de met weinig en of sap koken, de schillen en in kleine stukjes snijden zonder het klokhuis.
- Ze met de schoongemaakte of rozijnen en wat citroensap in de suikerstroop verwarmen tot ze zacht zijn.
- De uit het nat nemen, verwijderen, het vocht tot een stroopje laten inkoken en dit over de gieten.
- Het vulsel laten afkoelen.
- Voor het alles in een kom doen.
- De boter klein snijden.
- Alles vlug kneden tot een gelijkmatig .
- Een stukje ervan voor de reepjes afzondelijk houden.
- De aanrecht of een grote plank met bestrooien, de rest hierop uitrollen.
- De vorm beboteren, met het voeren en de zijkant 3 á 4 cm.
- hoog maken.
- De gevoerde vorm met de vullen, de reepjes er ruitsgewijs overheen leggen en het , dat boven het vulsel uitsteekt, over de uiteinden van de reepjes heen vouwen.
- Het met verdund bestrijken.
- Het rooster zo laag in de oven schuiven, dat het midden van de vorm in het midden van de oven komt.
- De vorm op het rooster zetten.
- De taart in een matig warme oven (160º-180ºC.) gaar en lichtbruin bakken.
- Baktijd 50 min.
- De taart uit de oven nemen, laten afkoelen en uit de vorm nemen.
- Lekker met een dotje slagroom erop.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oma's appeltaart41u
-
Recept
Oma's appeltaart41u30m
-
Recept
Appeltaart op de bakplaat41u45m
-
Recept
Appeltaart41u
-
Recept
Appeltaart van de bakplaat41u
-
Recept
Appeltaart435m
Variaties op Appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appeltaart | 32 | Nagerechten |
Aardappeltaart | 4 | Hapjes |
Oma's appeltaart | 4 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei en klein ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg en roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 534 kcal | 26% | 2136 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 6 g. | 30% | 24 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 11% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 22% | 4 g. |
Koolhydraten | 74 g. | 28% | 296 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 16% | 60 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 16 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |