Appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van marieke31
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Deegroller
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in 4 parten en deze vervolgens in plakjes.
- Klop in een beslagkom de 125 gram , de , , en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige massa.
- Voeg 1 ei toe en mix tot een egaal beslag.
- Voeg het toe en mix tot het deeg een bal vormt.
- Vervang de gardes van de mixer eventueel halverwege door deeghaken.
- Bekleed de springvorm met de helft van het deeg en houd de rest achter.
- Doe de helft van de appels in de springvorm en strooi er 1 eetlepel over.
- Leg de andere helft van de appels erop en strooi de rest van de erover.
- Rol het achtergehouden deeg met een deegroller uit tot een lap van een 1/2 cm dik en snijd er 8 stroken uit van 1 1/2 cm breed en 1 lange strook voor langs de rand van de springvorm.
- Leg de deegstroken in een geruit patroon over de appelvulling.
- Leg de lange strook langs de rand van de springvorm.
- Klop het andere ei los en bestrijk met het kwastje de stroken en de rand.
- Laat de taart 1 1/2 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar worden.
- Controleer regelmatig of de taart niet te snel bruin wordt, zet in dat geval de oven op 150 °C.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appeltaart41u30m
-
Recept
Appeltaart Wilhelmina-Tonia41u15m
-
Recept
Appeltaart van de bakplaat41u
-
Recept
Appeltaart cupcakes425m
-
Recept
Grootmoeders appeltaart41u35m
-
Recept
Appeltaart met havermout en rozijnen41u15m
Variaties op Appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appeltaart | 32 | Taart en gebak |
Aardappeltaart | 4 | Hapjes |
Oma's appeltaart | 4 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 373 kcal | 18% | 3730 kcal |
Vetten | 21 g. | 31% | 210 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 300 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 20 g. | 23% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |