Appeltaart, de lekkerste ooit!

Ingrediënten

+ -
print

Het deeg:

De vulling:

Benodigdheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Oven voorverwarmen op 175 graden (gas), 190 graden (elektrisch).

    Bereidingswijze:
    Kneed bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand 10 minuten goed kneden, met een deegmachine ook ca 10 minuten op de middelste stand tot een soepel deeg.
    Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in, ook de zijkanten met bakpapier bekleden.

    Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten. (Handig met de speciale appelscheider).
  2. Besprenkel de partjes met citroensap om verkleuring tegen te gaan (eventueel).
    Zet de partjes rechtop tegen de rand van de vorm en werk van buiten naar binnen.
  3. De hele vorm moet goed gevuld zijn.
  4. Houd een appel 'achter' voor de afwerking van de taart.
    Roer met een vork of garde dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanille(suiker) en circa 150 mililiter van de tot de klontjes weg zijn.
  5. Het moet een romig geheel zijn.
    Kook de rest van de , blijven roeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de .
    Zet de pan weer terug op een laag vuur en breng het al roerend aan de kook.
    Schep dan de pudding over de appels in de vorm.
    Leg op de pudding de dun gesneden schijfjes appel in de vorm van een '' of naar keuze (voor de afwerking)
    Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in ca. 70 min.
  6. gaar en goudbruin.
    Let op, op tijd een stuk alufolie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is.
  7. Dan de laatste 2 min van de baktijd de folie er weer afhalen.
  8. Laat de taart nog even in de iets geopende oven staan, zo'n 5 minuten.
    Druk eventueel een houten lepel tussen de deur zodat de oven iets open staat en laat de staart in de springvorm zitten tot hij afgekoeld is.
    Open dan pas de springvorm.
    De taart is het allerlekkerste als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven!!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in vanille suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Appeltaart, de lekkerste ooit! heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Fantastisch recept. Maar toch iets minder makkelijk te maken dan je zou denken. Nu 3x gemaakt en de allereerste keer was hij het allerlekkerst. Toen had ik hem gemaakt met appels die ik op mijn werk ... Lees reactie
Jan 6 september 2016
Dit is een mooi recept waar mevrouw Hilda Huiskamp een prijs mee gewonnen heeft in een wedstrijd van Omroep Gelderland. Het zou grietje56 sieren wanneer ze de bron van dit recept zou hebben vermeld.
Ietje 17 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
254 kcal
12%3048 kcal
Vetten
11 g.
15%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%552 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart, de lekkerste ooit!