Appeltaart met abrikozenjam en amandelspijs

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Beboter de springvorm.

    Zeef de en en doe dit samen met 160 gram , en in een kom.

    Snijd de koude in kleine stukjes en voeg toe aan het bloemmengsel.

    Klop daarna het los en giet 3/4 hiervan in de beslagkom.

    Kneed dit mengsel met je handen tot een samenhangend mengsel.
  2. Laat het deeg daarna ca. 30 minuten op een koele plaats rusten.

    Schil de , verwijder het klokhuis en snijd het in blokjes.

    Meng daarna de , 50 gram , de , , door de appelblokjes.

    Gebruik 2/3 deel van het deeg om de boden en zijkanten van de vorm te bekleden.

    Rol de op bestoven werkblad met tot een ronde lap zo groot als de springvorm en leg deze op het deeg.

    Verdeel hier het appelmengsel over.

    Van het overige deeg reepjes van maken en boven op het appelmengsel leggen en zachtjes aandrukken.
  3. Leg ze kruislings.

    Bestrooi de taart met geschaafde amandel en 2 eetlepels .
  4. Bestrijk daarna de randen en reepjes met het overgebleven .

    Bak vervolgens de appeltaart ca. 1 uur in voorverwarmde oven op 200 graden C. (stand 3).

    Laat de taart in de vorm afkoelen. .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs, walnoten, amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
588 kcal
29%4704 kcal
Vetten
34 g.
48%272 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
55 g.
21%440 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
27 g.
30%216 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart met abrikozenjam en amandelspijs