Zeef de en en doe dit samen met 160 gram , vanillesuiker(1 zakje) en zout(1 stuk) in een kom.
Snijd de koude boter(1 stuk)(200 gram) in kleine stukjes en voeg toe aan het bloemmengsel.
Klop daarna het ei(1 stuk) los en giet 3/4 hiervan in de beslagkom.
Kneed dit mengsel met je handen tot een samenhangend mengsel.
Laat het deeg daarna ca. 30 minuten op een koele plaats rusten.
Schil de appels(1 kg), verwijder het klokhuis en snijd het in blokjes.
Meng daarna de walnoten(50 gram), 50 gram suiker(2 eetlepels)(210 gram), de abrikozenjam(3 eetlepels), kaneel(3,5 theelepels), citroensap(3 theelepels) door de appelblokjes.
Gebruik 2/3 deel van het deeg om de boden en zijkanten van de vorm te bekleden.
Rol de amandelspijs(100 gram) op bestoven werkblad met bloem(300 gram) tot een ronde lap zo groot als de springvorm en leg deze op het deeg.
Verdeel hier het appelmengsel over.
Van het overige deeg reepjes van maken en boven op het appelmengsel leggen en zachtjes aandrukken.
Leg ze kruislings.
Bestrooi de taart met geschaafde amandel en 2 eetlepels suiker(2 eetlepels)(210 gram).
Bestrijk daarna de randen en reepjes met het overgebleven ei(1 stuk).
Bak vervolgens de appeltaart ca. 1 uur in voorverwarmde oven op 200 graden C. (stand 3).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
vanillesuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelspijs, walnoten, amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.