Appeltaart met gele room

Ingrediënten

+ -
print

Het deeg:

De vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Garde
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden C.
  2. Gebruik een springvorm van 28 cm.



    Kneed , , , en het tot een soepel .
  3. Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in- ook de zijkanten met bakpapier bekleden. 

    Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten.
  4. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm.
  5. De hele vorm moet goed gevuld zijn.
  6. Roer (met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de , en 150 milliliter van de (= 1,5 deciliter) (let op dat alle klontjes weg zijn).
  7. het moet een romig geheel zijn.
  8. Kook de rest van de (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de .
  9. Zet pan weer terug op een laag vuur en breng het al roerend aan de kook.
  10. Schep dan de pudding over de appels in de vorm.
  11. Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.

    Let op:

    Op tijd een stuk aluminiumfolie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is.
  12. Dan de laatste 2 minuten van de baktijd de folie er af halen.
  13. Laat de taart na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast opstijven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
320 kcal
16%3200 kcal
Vetten
13 g.
19%130 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%330 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
28%250 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart met gele room