Appeltaart met kaneel
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Taartvorm
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Kook de appels met in 10 minuten in een open pan tot moes.
- Roer de appels regelmatig zodat het vocht kan ontsnappen.
- Verkruimel de sneetjes brood fijn.
- Smelt 125 gram in de koekenpan.
- Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in met 1 eetlepel van de gesmolten .
- Schep de broodkruimels in de koekenpan en bak ze in 5 minuten al omscheppend bruin.
- Roer de en erdoor.
- Schep de heft van het kruim in de taartvorm en druk het aan.
- Verdeel de appelmoes erover en dek het af met de rest van het broodkruim.
- Verdeel de rest van de in klontjes over het broodkruim.
- Bak de appeltaart in het midden van de oven in 30 minuten bruin.
- Laat de appeltaart afkoelen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 90 kcal | 4% | 720 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 6 g. | 6% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |