Appeltaart met vanilleroom
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Keukenmachine
- Taartvorm
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Kneed met een mixer met kneedhaken of in een keukenmachine van de boter,75 gram , de , het en een snuf en soepel deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
- Meng de crème fraiche met de en zet ze in de koelkast om op smaak te komen.
Schil de , verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes van 1-2 mm. - Schep de om met de resterende en de .
Verwarm de oven voor op 180 graden. - Rol het deeg tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnede.
Bekleed de taartvorm met het deeg. - Verdeel de plakjes appel dakpansgewijs over de deegbodem en bak de appeltaart in de voorverwarmde oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
Bereid de taartgelei volgens aanwijzing verpakking en verdeel over de taart, of verwarm de in een steelpan op laag vuur en zeef hem. - Strijk de gezeefde jam over de taart
Laat de taart volledig in de vorm afkoelen. - Verwijder de vorm en snijd in mooie punten.
- Geef er de vanilleroom bij.
Ook lekker om te maken
Variaties op Appeltaart met vanilleroom
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appeltaart met vanilleroom | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 235 kcal | 11% | 1880 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 16 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 224 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 13 g. | 14% | 104 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 16 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |