Appeltaart op de bakplaat
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Leg de 5 minuten in lauw water tot dat ze geweld zijn.
Laat de uitlekken en dep ze droog.
Rasp het geel van de schil van de en pers deze uit.
Schil en snij de appels in blokjes.
Meng de appel met het citroensap, , en de gewelde .
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bedek de bodem van de bakplaat alvast met bakpapier en de randen met boter.
Meng alle ingrediënten en de rasp van een halve voor het door elkaar.
Deel dit in ⅔ voor de bodem en ⅓ gaat bovenop de vulling.
Bedek nu de bodem en 2 cm hoog de randen met één deel van het .
Verdeel hier nu de vulling over
Leg daar weer overheen het andere deel van het kruislings in repen.
Bak de taart 1 uur op 180 °C.
Wanneer hij nog warm is de taart bedekken met de , hiervan gaat hij mooi glanzen en het geeft een lekkere smaak.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oma's appeltaart41u
-
Recept
Appeltaart Wilhelmina-Tonia41u15m
-
Recept
Appeltaart van de bakplaat41u
-
Recept
Appeltaart41u5m
-
Recept
Appeltaart41u45m
-
Recept
Appeltaart41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg en bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg en roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2136 kcal | 106% | 8544 kcal |
Vetten | 52 g. | 75% | 208 g. |
Waarvan verzadigd | 28 g. | 143% | 112 g. |
Waarvan onverzadigd | 15 g. | 53% | 60 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 6 g. | 106% | 24 g. |
Koolhydraten | 332 g. | 128% | 1328 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 20 mg. | 2% | 80 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |