Appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van tessa-colin
- 6 reviews
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Vet een springvorm in met en zet de oven aan op 200 graden C.
Pak een beslagkom en doe daar het pak zelfrijzend , de , de helft van het , suiker en roer dat door elkaar tot een luchtig beslag. - Dek het af en zet het in de koelkast.
- Schil de appels en snijd ze in partjes.
- Doe de erover wat en een klein beetje bruine suiker.
Pak het deeg uit de koelkast en rol het uit.
Leg dan de helft daarvan in de ingevette springvorm. - Leg daarop de appel met de en maak dunne reepjes van de andere helft van het beslag en leg die daar overheen.
- Strooi als laatste nog wat suiker over de taart.
- Vergeet niet om de andere helft van het ook daarover te bestrijken en doe die dan in de oven.
- Doe de taart dan 60 minuten in de oven.
- laat hem als hij klaar is even afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appeltaart41u
-
Recept
Appeltaart op de bakplaat41u45m
-
Recept
Lactosevrije appeltaart41u15m
-
Recept
Grootmoeders appeltaart41u35m
-
Recept
Oud Hollandse appeltaart455m
-
Recept
Appeltaart41u10m
Variaties op Appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appeltaart | 32 | Taart en gebak |
Oma's appeltaart | 4 | Taart en gebak |
Aardappeltaart | 4 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (6)
Appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 6 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 902 kcal | 45% | 3608 kcal |
Vetten | 54 g. | 77% | 216 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 150 g. | 57% | 600 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |