Appeltaartjes met amandelen in een muffinblik
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Laat het deeg ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen.
Vet het muffin bakblik in met . - Knip van bakpapier 12 repen (ca. 4x12 cm) en bekleed de muffin holtes hiermee.
- Rol het deeg uit, verwijder het bakpapier en rol het zonder bakpapier weer op.
- Snijd er 12 plakken van.
- Druk elke plak, op een met bestoven werkblad, plat en rol rond (ca. 11 cm doorsnede uit) leg de deegcirkels in het, met het bakpapier bekleedde, muffin bakblik, druk aan en zet 30 minuten in de koelkast.
Was de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes,
Verhit 2 eetlepels , 3 eetlepels en het tot de gesmolten is.
Kook de appelblokjes er afgedekt 3 minuten op laag vuur in. - Schenk het mengsel in een zeef, vang de siroop op en houd apart.
Breng de met het vanillemerg aan de kook. - Meng 150 gram met 1 eetlepel en een snufje .
- Roer het mengsel portie gewijs door de .
Breng nogmaals aan de kook. - neem de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen.
- Kluts het en de en roer het door de room.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Verdeel de appelvulling over de muffin holtes, verdeel de room er over heen.
Bak de appeltaartjes ca. 10 minuten in de oven. - Meng de amandelen met de siroop.
- Verdeel over de taartjes en bak 10 minuten verder.
- Laat kort afkoelen en neem de taartjes met behulp van de papierreepjes uit de vorm.
- Bestuif met .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 457 kcal | 22% | 5484 kcal |
Vetten | 31 g. | 44% | 372 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 144 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |