Appeltaartjes met hazelnootcrème
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210 graden C.
Laat de buiten de koelkast zacht worden.
Meng voor de hazelnootcrème de gemalen met 2/3 en de in een kom. - Voeg zodra je een glad mengsel hebt het toe en meng opnieuw.
Snijd de appels in vieren. - Schil ze met een dunschiller en verwijder de klokhuizen.
- Snijd ze in flinterdunne plakjes.
Rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Zet een kommetje omgekeerd op het deeg dicht bij de rand en druk het stevig aan zodat je een mooi rond deeglapje krijgt. - Snijd het lapje eventueel los.
- Doe dit ook met de overige 3 taartjes.
- Haal het teveel aan deeg weg en laat de deegrondjes liggen.
- Prik met eenvork gatjes in de deeglapjes.
Betrijk de lapjes met de hazelnotcrème. - Verdeel de plakjes appel erover in een rondje (dakpansgewijs.
- Snijd de rest van de in stukjes en verdeel deze over de taartjes.
- Bestuif de taartjes met .
- Leg ze op de bakplaat en bak ze ca. 20 minuten in de oven.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 609 kcal | 30% | 2436 kcal |
Vetten | 46 g. | 65% | 184 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |