Artisjokbodems met rauwe ham

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Een dag van te voren klaar te maken
    Snijd de bodems rond en schoon uit de , snijd de artisjokbodems ieder in zes tot acht partjes en bewaar deze partjes in koud water met limoensap om ze blank te houden.
  2. Snij de zeer fijn en snijd vier plakken rauwe in reepjes.
  3. Verhit in en pan de helft van de .
  4. Voeg hieraan de fijngesneden toe en de fijngesneden en laat de alleen glazig worden.
  5. Voeg hierbij de gesneden artisjokbodems en laat even warmen.
  6. Voeg de geperste , de , de en de korianderzaadjes toe en blus af met de witte .
  7. Zorg dat de artisjokbodems onder staan en voeg anders wat water toe.
  8. Zout en peper uit de molen toevoegen en in dichte pan laten koken gedurende ongeveer 15 minuten.
  9. Als de bodems gaar zijn deze laten afkoelen in de vloeistof en ze hier een nacht in de koelkast in laten staan.
    De dag van het gebruik
    Haal de artisjokbodems uit de vloeistof en laat deze inkoken tot een stroperige saus.
  10. Verwijder en .
  11. Laat de saus tot lauw afkoelen.
  12. Voeg limoensap toe, de en de fijngesneden .
  13. Arrangeer op ieder bord een aantal artisjokparten en bedruip deze met de saus en leg op iedere bodem een plak rauwe .
25
25
25

Variaties op Artisjokbodems met rauwe ham

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Artisjokbodems met rauwe ham
VariatieAantalGang
Artisjokbodems met rauwe ham en koriandervinaigrette1Koud

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
373 kcal
18%1492 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Artisjokbodems met rauwe ham