Asperge ijs

Ingrediënten

+ -
print

Ijs:

Saus:

Extra nodig: keukenmachine of staafmixer, zeef, ijsmachine, 4 ijscoupes

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Breng de met de en de al roerend aan de kook.
  2. Pureer de en wrijf ze door een zeef.
  3. Klop de schuimig.
  4. Voeg het warme melkmengsel toe aan de aspergepuree en klop de schuimig geklopte dooiers erdoor.
  5. Klop dit mengsel koud.
  6. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat het tot draaien.
  7. Kook in een pannetje de met de tot een siroop.
  8. Haal de pan van het vuur en schep de bessen erdoor.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ijs
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ijs kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • ijs kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in ijs
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, balsamico azijn, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in ijs
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Asperge ijs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit is het meest smakelijke (bijzondere) ijsgerecht dat ik ooit gemaakt heb en met vrienden heb gedeeld. Helemaal top. Groet Jan
Jan Davids 18 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
785 kcal
39%3140 kcal
Vetten
48 g.
68%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperge ijs