Asperge-roomsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pel de en hak ze fijn.
  2. Maak de schoon en snijd van de helft de kopjes af.
  3. Leg de aspergekopjes apart voor garnering.
  4. Snijd de rest van de in stukjes.
  5. Verhit 25 gram in een soeppan en fruit de zacht.
  6. Voeg de toe en bak ze 1 minuut mee op laag vuur.
  7. Voeg de al roerend toe en kook het geheel nog 1 minuut.
  8. Voeg de bouillon met en kruiden al roerend toe.
  9. Breng de soep aan de koop en laat met afgedekt op laag vuur in 20 minuten gaar pruttelen.
  10. Laat de soep iets afkoelen en pureer heme dan glad.
  11. Schenk de soep boven een schone pan door een zeef.
  12. Voeg al roerend de toe.
  13. Verhit de rest van de in een koekenpan en bak de achter gehouden aspergeskopjes op laag vuur in 5 minuten zacht.
  14. Laat de soep nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  15. Voeg de room en aspergekopjes toe en bestrooi de soep met .
25
25
25

Variaties op Asperge-roomsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Asperge-roomsoep
VariatieAantalGang
Asperge-roomsoep met sjalotjes en kervel1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • boter en groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • boter, melk, kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
68 kcal
3%272 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperge-roomsoep