Kook de in de 750 ml met een snufje en suiker in ongeveer 15 minuten, totdat ze zacht zijn.
Giet deze af en bewaar het kookvocht ,en doe daar de halve bouillontablet in.
In een andere pan de 40 gram boter smelten en dan de bloem(40 gram) erdoor even goed doorroeren en dan beetje bij beetje de bouillon erdoor heen roeren met een garde.
Heel eventjes door laten koken en dan zacht zetten.
Klop zachtjes de eidooier(1 stuk) door de slagroom(125 milliliter), en doe deze erbij (let er op dat het vuur laag staat,anders stolt het ei) en roer deze met de garde eventjes goed door.
Maak op smaak met peper(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 snufjes)
(let wel dat het een stevige soep word,dus je kan altijd meer kippenbouillon(1 stuk) erbij doen om het wat vloeibaarder te maken).
Maak het af met verse peterselie(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
Gluten
kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
Koemelk
roomboter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
roomboter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.