Aspergeroomsoep
- Herkomst Belgie
- Categorie Soepen
- Aspergeroomsoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van pitoe
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Maak de asperges schoon, snijd ze in stukjes en houd de punten apart.
- Smelt 70 gram boter, roer de erdoor en overgiet met hete bouillon.
- Klop alles tot een gladde velouté en voeg er de aspergestukjes bij.
- Laat de soep ongeveer 40 minuten pruttelen en voeg er 10 minuten voor het einde van de bereiding de aspergepunten bij.
- Klop in een soepterrine de los met wat hete soep en giet er de resterende soep bij.
- Roer er de rest van de boter door, breng op smaak met en peper en serveer.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aspergeroomsoep445m
Variaties op Aspergeroomsoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aspergeroomsoep met sneetje Limburgs roggebrood en eiersalade | 1 | Soepen |
Aspergeroomsoep | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- room en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 128 kcal | 6% | 512 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 20 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 4 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 16 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |