Asperges en zalm met hollandaisesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de , schil ze en snijd houtige uiteinden af.
  2. Kook ze met wat in ruim water met het deksel op de pan.
  3. Als het water kookt de warmtebron zachter zetten en 8 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Zet dan de warmtebron uit en laat ca. 15 minuten nagaren.
  5. Neem de uit de pan en houd ze warm.
  6. Bewaar 400 milliliter kookvocht.
  7. Kook het ei hard, laat afkoelen en snijd in zeer kleine stukjes.  Dep de zalm droog en snijd hem in 8 stukken.
  8. Bedruppel hem met het .
  9. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag.
  10. Bak hierin de stukken zalm ca. 3 minuten per kant.
  11. Breng op smaak met en .
  12. Snijd de in zeer kleine stukjes.
  13. Giet voldoende kookvocht voor de saus in de pan.
  14. Voeg het poeder toe en maak de saus volgens aanwijzing verpakking.
  15. Voeg de en het ei toe.
  16. Neem de pan van het vuur en klop de in gedeelten erdoor.
  17. Breng op smaak met en .
  18. Was de en snijd hem fijn.
  19. Dien alles op en bestrooi het geheel met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
375 kcal
18%1500 kcal
Vetten
51 g.
73%204 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperges en zalm met hollandaisesaus