Asperges in flensjes
- Herkomst Belgie
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van baxske
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Schil de en leg ze koel weg onder een vochtige doek.
- Breng het aan de kook en voeg de schillen van de toe en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuur trekken.
- Giet het door een zeef en kook hierin de gaar in ongeveer 6 minuten.
- Schep de uit het en laat beiden tot op kamertemperatuur afkoelen.
- Maak ondertussen een glad deeg met de , de en de .
- Smelt een beetje en bak dunne flensjes van het deeg.
- Maak een roux van de resterende en de 2 eetlepels en voeg er het kookvocht van de aan toe.
- laat het geheel op een zacht vuur tot een gladde saus indikken.
- Breng op smaak met pezo en .
- Leg op elk flensje een plak of zalm, daarop 3 en leg de pakjes in een ovenschaal.
- Giet de saus erover en bestrooi met gemalen .
- Zet de schotel in een oven van 180°C.
- Dien goed heet op.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zelfrijzende bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in peper en zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 379 kcal | 18% | 1516 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 148 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |