Asperges met balsamico-mosterdsaus & zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Pan
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Schil de , hak ze fijn en roer ze door de mosterd met de .
- Breng op smaak met , en en roer er 3-4 eetlepels doorheen.
- Laat de saus trekken.
- Was ondertussen de , schil ze en snijd de houtige einden eraf.
- Schil en was de en rasp ze grof.
- Roer de , en erdoor.
- Verhit de in porties in de pan en bak hierin ca. 12 kleine aardappelkoekjes aan beide zijden goudbruin.
- Houd de aardappelkoekjes warm op een blik met bakpapier.
- Laat de ondertussen gaar koken in 20 minuten in water met 1 kleine theelepel en 1 kleine theelepel .
- Was de zalm en dep hem droog en snijd hem in 4 stukken.
- Verhit in een tweede pan 2 eetlepels en bak de zalm hierin aan elke kant 1-2 minuten krachtig aan en strooi er over.
- Haal de met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.
- Doe de met de zalm en 2 eetlepels saus op de borden.
- Serveer de aardappelkoekjes en de overige saus er apart bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gestoomde groene asperges met ansjovis-citroenboter en gerookte zalm430m
-
Recept
Pittige asperges uit de wok435m
-
Recept
Asperges met kalkoenfilet41u45m
-
Recept
Asperges met peultjes en beenham415m
-
Recept
Asperges met gebakken beschuit -peterseliesaus430m
-
Recept
Witte asperges met Aurorasaus430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 565 kcal | 28% | 2260 kcal |
Vetten | 41 g. | 58% | 164 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 12% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |