Asperges met citroensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Maak eerst de saus.
- Doe de in een pan met koud water, breng ze aan de kook en kook in 10 minuten hard.
- Pel en halveer ze en neem de eigelen eruit, de eiwitten zijn niet nodig.
- Prak de eigelen door elkaar in een kom en meng de erdoor.
- Voeg de en de mosterd toe en klop er geleidelijk de olie door.
- Of meng de ingredïenten in de foodcompressor of staafmixer.
- Klop er de citroenschil, het en eventueel de suiker door en roer er dan de peterselie en de crème fraiche door.
- Snijd de harde onderkant van de en schil ze met een dunschiller.
- Vul een hoge pan met water, voeg wat toe en breng aan de kook.
- Zet de rechtop in de pan, waarbij het topje er boven uit moet steken.
- Kook de in 5-6 minuten op laag vuur beetgaar en giet af.
- Serveer de met de saus en strooi er zwarte peper over.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Italiaanse barbecuesalade met witte en groene asperges440m
-
Recept
Asperges met ham en ei en een romige saus430m
-
Recept
Gevulde courgettes met ei-citroensaus41u
-
Recept
Kartoffelsalat met asperges en ei430m
-
Recept
Salade van asperges en haring met amandelen440m
-
Recept
Asperges met eiersaus435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 77 kcal | 3% | 308 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |