Het kookvocht na afkoeling gebruiken om de asperges(1 stuk)(1 kilo) in te koken voor optimaal smaakbehoud.
De asperges(1 stuk)(1 kilo) in een ruime pan met het afgekoelde kookvocht, zout(1 stuk) en een theelepel suiker aan de kook brengen.
Zet het vuur laag en laat de asperges(1 stuk)(1 kilo) ± 8 á 10 minuten koken (hangt af van de dikte en kwaliteit) Laat ze in de gesloten pan ± nog een minuut of 10 staan om na te garen.
Haal ze voorzichtig uit het vocht en laat ze op een schone theedoek even uitlekken.
Kook ondertussen de eieren(2) hard.
Pel deze en prak ze fijn.
En maak de saus.
De saus:
Doe de slagroom(0,125 liter) in een steelpannetje met wat zout(1 stuk) en vers gemalen peper(1 stuk), tomatenpuree(1 theelepel), citroensap(1 eetlepel) en de fijngeknipte peterselie(2 eetlepels).
Breng het al roerend aan de kook, laat het heel kort doorkoken.
Voeg de boter toe en laat deze smelten.
Pel de eieren(2) en prak ze met een vork fijn.
Verdeel de asperges(1 stuk)(1 kilo) over de borden.
Strooi er de eieren(2) kruim en de hamrepen over, verdeel de saus erover.
Een paar sprieten bieslook er bovenop voor het oog.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Asperges met ham en ei en een romige saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Het sausje met de tomatenpuree was heerlijk
Worst 25 april 2014
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.