Asperges met kippen- en varkensschnitzels en snelle hollandaisesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees droog, snijd beide stukken vlees in dunne plakken en klop het vlees een beetje plat.
  2. Bestrooi met en .
    Splits 2 .
  3. Houd de eidooiers apart in de koelkast.
    Klop 2 eiwitten en 2 door elkaar.
  4. Wentel het vlees na elkaar door de , het ei en het .
    Was de , schil ze en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
    Was de met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af.
  5. Halveer de .
  6. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakken.
  7. Houd 1 eetlepel citroensap apart.
    Breng ruim water met wat , een beetje , de citroenschijven en het overige citroensap aan de kook.
  8. Kook de er 10-15 minuten ( afhankelijk van de dikte) in
    Smelt voor de saus 10 gram .
  9. Klop de eidooiers, de , een snufje en 1 eetlepel citroensap in een hoge maatbeker met een staafmixer glad.
  10. Schenk in een dunne straal de erbij en blijf mixen tot een gladde saus.
    Verhit intussen 6-8 eetlepels in een grote pan.
  11. Bak er de schnitzels portie gewijs 2-5 minuten per kant goudbruin in.
    Laat de uitlekken.
  12. Dien alles samen op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • paneermeel, boter, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
617 kcal
30%2468 kcal
Vetten
44 g.
62%176 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperges met kippen- en varkensschnitzels en snelle hollandaisesaus