Asperges met zalmsteak

Ingrediënten

+ -
print

Voor de zalm:

Voor de saus:

En verder:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. De schillen en de houtige einden afsnijden.
  2. Royaal water in een pan verhitten, de en de hierin doen en de hierin beetgaar garen.
  3. Vervolgens de uit het vocht halen, laten uitlekken, 100 milliliter aspergevocht afmeten en wegzetten.
  4. De zalmsteaks onder koud sromend water afspoelen, droogdeppen, met en worchestersaus bedruipen, met , en kruiden, in een kom doen en minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  5. De in een koekenpan verhitten en de zalmsteaks daarin bakken.
  6. Voor de saus het aspergevocht met het en de in een vuurvaste schaal doen, kruiden met , en worchestersaus en au bain marie tot een schuim opkloppen.
  7. De toevoegen en de gesmolten handwarme er druppelgewijs doorroeren.
  8. De wassen en in schijven snijden.
  9. Bak de in wat en breng ze op smaak.
  10. Breng de op smaak, leg ze op de borden met de gebakken en decoreer met de mierikssaus, de citroenschijven en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
585 kcal
29%2340 kcal
Vetten
78 g.
112%312 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperges met zalmsteak