Asperges (op 2 manieren) met gerookte zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Lente
- Bereiden
- Kookboek van sjra
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Het allerbelangrijkste is het schillen van de asperge.
- Wees hier niet te zuinig mee, want diegene die 1 keer een houterige asperge gegeten heeft, is voorlopig de weg even helemaal kwijt.
- Na het kopen van de asperge de direct in een pan met koud water leggen, of, in een vochtige handdoek rollen en in de koelkast leggen.
- Zorg voor een loeischerp aardappelschilmesje en schil de asperge van de kop af naar beneden.
- Door haar op het aanrecht te leggen verminder je de kans op breken.
- Snijd de asperge op lengte zodat zij in de pan past.
- De afgesneden stukjes en de schil niet weggooien (doodzonde).
- Doe de schillen in een pan en kook hier samen met 1 of 2 kipbouillonblokje(s) heerlijke bouillon van (zie aspergesoep Sjra).
- Droog de en kruid de met viskruiden rondom.
- Smelt een half pakje in de pan en bak hierin op half vuur de asperge totdat zij net bruin is.
- Intussen de saus maken m.b.v.
- de bouillon.
- Kook in de bouillon waaraan 1 tot 2 glazen droge witte toegevoegd zijn de beetgaar (testen met een cocktailprikkertje).
- Intussen de saus maken m.b.v.
- de bouillon.
- Op een groot bord gemengde slablaadjes leggen, daarop de gebakken en/of de gekookte (kan men het verschil proeven), daarover de saus met de geknipte en tenslotte de plakjes gerookte .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 130 kcal | 6% | 520 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |