Aspergeschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Jula
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Schil de .
Kook de in 15 minuten gaar.
Bewaar het vocht van de , dit heb je nodig voor de saus!
De cherrietomaatjes inkruisen aan de kant waar het stokje heeft gezeten.
Laat in een hapjespan de smelten en voeg hier al het bij en bak dit even.
Voeg beetje voor beetje wat aspergevocht toe en meng voortdurend tot een dikke gladde saus ontstaat (roux).
Voeg een klein scheutje kook room toe en de en verwarm dit mee.
Op smaak en toevoegen.
De uitgelekte per 2 of 3 om wikkelen met de hamplakken en leg ze in de ovenschaal.
Voeg de saus hieraan toevoegen en bestrooien met geraspte .
Leg de cherrietomaatjes met de ingekruiste kant naar boven aan de randen van de ovenschaal.
Zet de ovenschaal nu voor 30 minuten in de oven op 220 graden.
Variaties op Aspergeschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aspergeschotel | 1 | Groentegerechten |
Aspergeschotel met geraspte kaas | 1 | Seizoensgerechten |
Aspergeschotel met ham | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kookroom, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, kookroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brioche | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 369 kcal | 18% | 738 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 34 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 74 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |