Aspergesoep met gehaktballetjes en ciabatta

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de , schil ze en snijd de houtige uiteinden eraf.
    Breng de schillen en de houtige uiteinden in ruim 1,5 liter water aan de kook.
  2. Laat ca. 10 minuten koken zonder deksel op de pan.
    Snijd de in kleine stukken.
  3. Snijd de in 24 zeer dunne plakken.
    Laat de aspergeschillen uitlekken en vang het vocht op.
    Breng met wat en 1 theelepel aan de kook.
  4. Laat de ca. 3 minuten afgedekt garen.
  5. Neem de uit de pan en bewaar het vocht.
    Verhit de en bak de kort aan.
  6. Roer de en het aspergevocht er doorheen en breng ca 5 minuten aan de kook op laag vuur.
    Verhit portiegewijs 6 eetlepels olie in de pan.
  7. Rooster het brood daarin alroerend en neem uit de pan.
  8. Verhit 2 eetlepels olie in de pan, druk het rundvlees direct uit het vel van de worst in balletjes.
  9. Bak de balletjes 2-3 minuten rondom.
    Breng de soep op smaak met en , het en wat .
  10. Kluts 6 met eetlepels water en roer het mengsel voorzichtig door de soep.
    Laat de soep niet meer koken!
    Verwarm de en de gehaktballetjes in de soep.
  11. Was de bieslook en snijd hem fijn.
  12. Garneer de soep met de bieslook en de ciabattaplakjes.
  13. Serveer met deo verige ciabattaplakjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • boter en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
258 kcal
12%1548 kcal
Vetten
24 g.
35%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%42 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aspergesoep met gehaktballetjes en ciabatta