Aspergetaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kneed 150 gram meel, 50 gram in stukjes, de kwark, 1 ei en een snufje zout eerst met de deeghaken van de mixer en dan kort met de hand tot een glad deeg.
  2. Leg het deeg afgedekt een uur weg.
  3. Was de , schil ze.
  4. Kook de ca. 5 minuten in lichtgezouten water met 1/2 theelepel en 1 theelepel .
  5. Neem ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
  6. Was de kruiden, schud ze droog en hak ze fijn.
  7. Vet een rechthoekige vorm (ca. 24 x 30 cm ) in.
  8. Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een rechthoek (ca. 26 x 32 cm).
  9. Bekleed de vorm met het deeg en druk het aan de rand omhoog.
  10. Verdeel de gelijkmatig over het deeg.
  11. Kluts de , de crème fraîche en vier .
  12. Roer de kruiden en het sinaasappelraspel erdoorheen.
  13. Breng op smaak met zout, peper en .
  14. Giet het mengsel over de .
  15. Serveer er rauwe ham bij.
  16. Bak de taart 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
25
25
25

Variaties op Aspergetaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aspergetaart
VariatieAantalGang
Aspergetaart met bacon, schouderham en geraspte belegen kaas1Ovenschotels
Aspergetaart van bladerdeeg1Hartige taarten
Bianca's Aspergetaart1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, magere kwark, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, magere kwark, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, magere kwark, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
197 kcal
9%788 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aspergetaart