Kneed 150 gram meel, 50 gram in stukjes, de kwark, 1 ei en een snufje zout eerst met de deeghaken van de mixer en dan kort met de hand tot een glad deeg.
Leg het deeg afgedekt een uur weg.
Was de asperges(1.2 kg), schil ze.
Kook de asperges(1.2 kg) ca. 5 minuten in lichtgezouten water met 1/2 theelepel suiker(1 stuk) en 1 theelepel boter(1 stuk)(50 gram).
Neem ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Was de kruiden, schud ze droog en hak ze fijn.
Vet een rechthoekige vorm (ca. 24 x 30 cm ) in.
Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een rechthoek (ca. 26 x 32 cm).
Bekleed de vorm met het deeg en druk het aan de rand omhoog.
Verdeel de asperges(1.2 kg) gelijkmatig over het deeg.
Kluts de slagroom(300 milliliter), de crème fraîche en vier eieren(5).
Roer de kruiden en het sinaasappelraspel erdoorheen.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat(1 stuk).
Giet het mengsel over de asperges(1.2 kg).
Serveer er rauwe ham bij.
Bak de taart 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter, magere kwark, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, magere kwark, boter, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, magere kwark, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.