Aspergetaart van bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de , schil ze en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  3. Schrap de , was ze en snijd ze in de lengte door.
    Snijd de en de in grove stukken.
  4. Was de en halveer ze.
  5. Pel en snipper de .
    Laat het in 10 minuten op kamertemperatuur komen.
    Kook de afgedekt in ruim water met een snuf en 1 theelepel 5-6 minuten op laag vuur.
  6. Kook de peultjes ca. 1 minuut mee.
  7. Giet af , spoel ze af onder koud stromend water en dep droog.
    Verhit de in een pan en fruit de wortel en de hierin glazig.
  8. Breng op smaak met en en een beetje , meng de groenten en laat afkoelen.
    Klop de crème fraîche en de door elkaar.
  9. Breng op smaak met en .
  10. Rasp de .
  11. Snijd de in blokjes.
    Rol het samen met het bakpapier uit en leg het in een bakvorm (circa 20 x 28 cm doorsnede).
  12. Druk het deeg aan en vul met de groenten.
  13. Schenk het eimengsel eroverheen.
  14. Verdeel de en de erover.
    Bak de taart in ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven.
    Neem de aspergetaart uit de oven en laat 5 minuten rusten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg, boter, kaas, mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, kaas, mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
393 kcal
19%2358 kcal
Vetten
23 g.
34%138 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aspergetaart van bladerdeeg