Aspic de Saumon
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aspic recepten
- Bereiden
- Kookboek van gertvla
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Leg de in een pannetje.
- Bedek hem met water, voeg , en toe en ook en .
- Breng het aan de kook en laat tien minuten pocheren.
- Laat de vis in het vocht afkoelen.
- Kook het in tien minuten hard en laat het afkoelen.
- Klaar de visbouillon, week de in water en los ze op in de hete visbouillon.
- Laat afkoelen.
- Zet een aspic vorm koud weg en als de gelei is afgekoeld, gieten we een bodem gelei in de vorm.
- Laat deze in de koelkast opstijven.
- Als dit gebeurd is, versieren we de bodem.
- Leg de in een kring op de gelei, evenals de in reepjes gesneden zwarte .
- Bedek het geheel met schijfjes en bedek weer met gelei.
- Laat weer opstijven.
- Hierna vullen we bij met de helft van de , vullen weer aan met gelei, dan weer de rest van de en weer gelei.
- We zetten de aspic een uur in de koelkast.
- Vlak voor het serveren dopen we de vorm in warm water, drogen ze af en storten de aspic op de serveerschaal.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 96 kcal | 4% | 384 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |