Maak de schoon en verwijder de zaadlijsten snij deze in blokjes.
Maak de schoon en snij deze in dunne reepjes.
Maak de schoon en snij de roosjes los.
Maak de wortels schoon en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in blokjes.
Maak de ui schoon en snij deze in blokjes.
Maak de lombok(1 stuk) schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Wrijf de kemirienoten(4) fijn in een vijzel.
Was de kool(150 gram) en bloemkoolroosjes en laat beiden zeer goed uitlekken.
Roer de wortelsnippers door de komkommerblokjes.
Voeg daaraan ook de kool(150 gram), bloemkool(200 gram) en ui toe.
Schep het zout(100 gram) door de groenten en zet die afgedekt 2 tot 3 uur op een koele plaats.
Voeg de lombok(1 stuk), kemirienoten(4), suiker(3 eetlepels), gemberpoeder(1 eetlepel), olie(1 eetlepel), ketumbar(1 theelepel), kunyit(2 theelepels), azijn, ketjap en peper(0.5 theelepels) bij een en schep het geheel goed door elkaar tot een homogene massa
Laat het kruiden massa even goed koken en daarna weer afkoelen.
Spoel de groenten in het vergiet onder koud stromend water af.
Maak de groenten zo droog mogelijk.
Vul de goed schoongemaakte potjes met de groenten en giet er zoveel kruidenmassa op dat de groenten, stevig aangedrukt, net onderstaan.
Sluit de potten en zet ze 5 tot 8 dagen op een koele plaats om op smaak te laten komen.
In de koelkast kan de atjar 4 weken worden bewaard.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
ketjap asin is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker en ketjap asin past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap asin
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Atjar campur (koude groente op zoet/zuur) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Het moet 20 deciliter en een beetje azijn zijn, anders heb je een veel te zure verhouding!
M.V.G. jaccor
Is het echt 20,5 deciliter inmaakazijn of moet dit slechts 2,5 deciliter zijn?
Brenda 20 april 2015
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.