Atjar campur (koude groente op zoet/zuur)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en verwijder de zaadlijsten snij deze in blokjes.
    Maak de schoon en snij deze in dunne reepjes.
    Maak de schoon en snij de roosjes los.
    Maak de wortels schoon en rasp deze fijn.
    Maak de schoon en snij deze in blokjes.
    Maak de ui schoon en snij deze in blokjes.
    Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Wrijf de fijn in een vijzel.
    Was de en bloemkoolroosjes en laat beiden zeer goed uitlekken.
    Roer de wortelsnippers door de komkommerblokjes.
    Voeg daaraan ook de , en ui toe.
    Schep het door de groenten en zet die afgedekt 2 tot 3 uur op een koele plaats.
    Voeg de , , , , , , , azijn, ketjap en bij een en schep het geheel goed door elkaar tot een homogene massa
    Laat het kruiden massa even goed koken en daarna weer afkoelen.
    Spoel de groenten in het vergiet onder koud stromend water af.
    Maak de groenten zo droog mogelijk.
    Vul de goed schoongemaakte potjes met de groenten en giet er zoveel kruidenmassa op dat de groenten, stevig aangedrukt, net onderstaan.
    Sluit de potten en zet ze 5 tot 8 dagen op een koele plaats om op smaak te laten komen.
    In de koelkast kan de atjar 4 weken worden bewaard.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • ketjap asin is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en ketjap asin past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap asin
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Atjar campur (koude groente op zoet/zuur) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Het moet 20 deciliter en een beetje azijn zijn, anders heb je een veel te zure verhouding! M.V.G. jaccor
jaccor 2 mei 2015
Is het echt 20,5 deciliter inmaakazijn of moet dit slechts 2,5 deciliter zijn?
Brenda 20 april 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
110 kcal
5%440 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Atjar campur (koude groente op zoet/zuur)