Aubergine-gehaktschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Snijd de aubergine in kleine blokjes.
  3. Vet een grote ovenschaal in.
  4. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de aubergineblokjes al roerend op hoog vuur lichtbruin.
  5. Schep het , 2 theelepels zout en erdoor en bak het rul en bruin.
  6. Schenk de tomatenblokjes er door.
  7. Laat het geheel op hoog vuur 5 minuten al roerend inkoken.
  8. Breng het gerecht op smaak met zout.
  9. Verdeel de helft van de over de ovenschaal.
  10. Schep het aubergine-gehaktmengsel erop en daarop de andere helft van de .
  11. Strooi de over de puree.
  12. Laat het gerecht in het midden van de oven in 15 minuten heet worden met een goudbruin korstje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree
  • aardappelpuree en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Aubergine-gehaktschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijk recept, ik heb alleen een kleine aanpassing gemaakt door echte tomaten te gebruiken en in plaats van 2 aubergines, 1 aubergine te gebruiken en dan champignons en paprika toe te voegen. Het wa... Lees reactie
Liesbeth 11 juli 2013
Super lekker en snel klaar.
Dimitri 12 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
634 kcal
31%2536 kcal
Vetten
38 g.
54%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aubergine-gehaktschotel