Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Staafmixer
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Rooster het brood zonder korsten en vermaal dit tot paneermeel.
    Rasp de fijn.
    Was de droog het met keukenpapier en hak de zeer fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Schil de aubergines dun en halveer ze in de lengte.
    Kook ze circa 30 minuten in een grote pan met water en wat zout op een laag vuur.
    Snijd de aubergines in stukken en pureer ze in de keukenmachine of met een staafmixer.
    Meng in een ruime schaal de auberginepuree, , , , amandelen, knoflook en 3 eetlepels van het broodkruim.
    Roer het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper.
    Voeg nog wat broodkruim toe als de massa niet stevig genoeg is.
    Strooi de in een diep bord.
    Vorm de auberginepuree met bebloemde handen tot balletjes van circa 5 cm doorsnede.
    Rol de balletjes door de .
    Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 graden C.
    Bak de balletjes in circa 5 minuten goudbruin en knapperig.
    Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Leg de aubergineballetjes in een warme schaal.
    Garneer met .
25
25
25

Variaties op Aubergineballetjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aubergineballetjes
VariatieAantalGang
Gefrituurde aubergineballetjes1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boterham en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
125 kcal
6%1250 kcal
Vetten
5 g.
7%50 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aubergineballetjes