Snijd de in plakken.
Wrijf een grote koekenpan in met een beetje .
Verwarm de koekenpan op het vuur.
Leg de aubergineschijven naast elkaar in de hete koekenpan en bak ze aan beide zijden totdat ze licht gekleurd zijn.
Doe dit in een aantal porties, zoveel als nodig zijn om de plakken niet op elkaar te hoeven leggen.
Zet de gebakken aubergineschijven even apart.
Verhit opnieuw wat olijfolie(12 centiliter)(1 stuk) in de pan en fruit hierin de gesnipperde uien(2).
Zet deze ook apart.
Snijd nu de tomaten(2) in schijven en bak die ook in de koekenpan in een beetje olijfolie(12 centiliter)(1 stuk).
Doe de gebakken aubergineschijven, de gefruite uien(2) en de tomaten(2) in de blender.
Voeg de gepelde en gesnipperde tenen knoflook(4 tenen) toe.
Doe de balsamicoazijn(6 centiliter) , de olijfolie(12 centiliter)(1 stuk) en de ras-el-hanout erbij en pureer dit alles even.
Maak de puree niet te fijn.
Je mag best de diverse ingrediënten in kleine stukjes blijven herkennen in het mengsel.
Als alternatief kun je ook alles prakken met een vork.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.