Aubergines, gevuld met kip en champignons
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aubergines recepten
- Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Haal met een dunschiller 3 tot 4 reepjes over de hele lengte van de huid van de (aaneensluitend ).
- Strooi wat over het geschilde deel.
- Braad de kip met een beetje aan met de gesnipperde en de fijngehakte knoflook.
- Voeg de in plakjes gesneden champignon toe en het binnenste van de .
- Voeg de toe en meng alles goed dooreen.
- Voeg de bouillon en de crème fraîche toe met een beetje .
- Laat het geheel op een zacht vuurtje 10 minuten sudderen.
- Was de met water, droog ze, en braad ze aan in het restant van de .
- Hol de geschilde kant van de gedeeltelijk uit met behulp van een lepel.
- Leg ze in een ovenschaal met de geschilde kant naar boven.
- Verdeel het kipfiletmengsel over de vier .
- Snijdt de buitenkant van de (het binnenste is reeds gebruikt) in vier delen en leg die op de gevulde .
- Strooi daarover de gesnipperde .
- Zet het geheel 10 minuten in de oven.
- Warm serveren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 314 kcal | 15% | 1256 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |