Aumoniere de Saumon aux Moules
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van antonfrankrijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak een stevige bechamelsaus en breng dit op smaak met wat krachtige waarin een hand vol juist gaar is gekookt (vooral niet te hard).
- Meng de met de bechamelsaus en laat een kwartiertje staan.
- Snijd ondertussen van een mooi stuk zeer dunne plakken.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Leg vervolgens steeds twee dunne plakken kruislings over elkaar.
- Leg er enkele in bechamelsaus in een hoopje op.
- Vouw de dicht over de , keer het pakketje om en zet de pakketjes in de ovenschaal.
- Giet een scheutje water in de schaal om te voorkomen dat de gaat bakken en zet de schaal in een middelmatig hete oven waarin de pakketjes in een minuut of tien kunnen garen.
- Serveer met aardappelpuree of mooie nieuwe aardappeltjes die na garen alleen met wat zijn opgeschud.
- Broccoli of een mengsel van doperwtjes met worteltjes past hier prima bij. *(Een aumônière is een tasje zoals een heuptasje)
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Aumoniere de Saumon aux Moules heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 127 kcal | 6% | 508 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |