B'stella (Marokkaanse kippastei)
- Herkomst Marokko
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van amber
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Bak de (in stukken gesneden) aan in de olie samen met de , , peper, , peterselie, , , en in een pan.
- Giet er vervolgens water bij tot alles onderstaat en kook de kip in ca. 1 uur gaar.
- Schep de kip uit de pan in een schaal en laat afkoelen.
- Voeg aan de overgebleven bouillon toe en roer de geklutste onder voortdurend roeren geleidelijk aan door de bouillon. 5 Minuten zachtjes door laten koken totdat de saus ingedikt is.
- Laat het mengsel geheel afkoelen.
- Haal het kippevlees van de botten en snijdt het in heel kleine blokjes.
- Oven op 190 graden C.
- voorverwarmen.
- Rond laag bakblik met doorsnede van 30 cm.
- invetten met .
- Vel in het bakblik leggen en met gesmolten bestrijken.
- Een tweede vel erop leggen en ook met bestrijken.
- De deegvellen zodanig rangschikken dat een deel over de rand van het bakblik hangt.
- Herhalen met nog eens 6 vellen.
- Hierover heen de strooien en het eimengsel en de blokjes kip erover spreiden.
- De overhangende vellen naar binnen vouwen.
- Hier overheen opnieuw 4 vellen leggen, die over de rand hangen.
- Het geheel optillen en de overhangende randen naar beneden eronder stoppen, ongeveer zoals je een deken onder een matras toestopt.
- Bestrijk de B'stella met en bak ze goudbruin en knapperig in ongeveer 30 minuten.
- Serveren:
- Bestrooi de B'stella in een mooi patroon met poedersuiker en .
- Warm serveren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1170 kcal | 58% | 4680 kcal |
Vetten | 136 g. | 195% | 544 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |