Babi Arsik (scherp gekruid varkensvlees)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Rasp
Bereidingswijze
- Het in blokjes snijden en met zout en inwrijven.
Even laten trekken.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maal de kermirienootjes fijn in een vijzel.
Maak de schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Schil de en rasp deze fijn.
Meng de , knoflook, gember, kermirie, en goed door elkaar.
Verhit wat in een wok en fruit het kruidenmengsel in de fruiten tot ze geurig worden.
Dan vlees toevoegen.
Het gerecht ongeveer 5 minuten laten sudderen. - Dan een kopje water toevoegen en dan verder laten sudderen met de deksel op de wok.
Als de saus tot ongeveer de helft ingedikt is, het zout, citroenblad(djeroek poeroet), en de er bij doen.
Tenslotte nog 10 minuten laten sudderen tot de saus ingedikt is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Babi roedjak (fijn gekruid licht zuur varkensvlees)440m
-
Recept
Babi goelai kling (mild gekruid varkensvlees)455m
-
Recept
Babi Pedis Dan Daun Papaya (licht gekruid varkensvlees met gemberwortel)41u
-
Recept
Babi manis asem (zoet varkensvlees)41u
-
Recept
Tim nyat nyat (mild gekruid varkensvlees)41u
-
Recept
Babi lombok ketjap (pittig gekruid varkensvlees)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 212 kcal | 10% | 848 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |