Babi daging (fricandeau uit Indonesië)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadpan
- Pan
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Pel en snipper de en de knoflook.
Schil en rasp de gember.
Maak de schoon en hak deze fijn.
Leg een knoop in de serehstengel of snijd hem in de lengte in.
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Verwarm de in een braadpan en braad de fricandeau rondom bruin aan.
Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met en versgemalen .
Fruit de met de knoflook, de gember en de rode in het achtergebleven bakvet.
Leg het vlees terug in de pan tussen het uienmengsel.
Voeg het , de suiker, de , de en de toe en breng alles aan de kook.
Braad de fricandeau, op een laag vuur, in ± 25 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
Verwijder de .
Snijd het vlees in plakken en serveer de plakken in de saus.
Bestrooi het met de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pindang Daging Masrani43u5m
-
Recept
Babi Arsik (scherp gekruid varkensvlees)450m
-
Recept
Fricandeau speciaal41u20m
-
Recept
Tulang iga babi (Indonesische spareribs)41u
-
Recept
Sambal goreng daging peteh (pittig rundvlees gerecht)42u50m
-
Recept
Boemboe Bali daging dua (pittig gekruid rundvlees)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 113 kcal | 5% | 452 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |