Babi hati pedis (hete varkenslever)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de tomaat schoon en snijd deze in stukken.
Schil de gemberwortel () en rasp deze fijn.
Snijd de lever in kleine stukjes en doe deze in een schaal.
Doe hierover het sap van de , , , de en de plus een uitgeperst knoflook.
Roer dit door en laat het 15 minuten staan.
Maak in een grote pan de heet. - Doe er in en als dit gebakken is de lever.
Bak dit lekker bruin en doe de twee er bij. - Bak deze even mee.
Voeg de tomaat toe en bak alles even mee.
Schep het geheel goed door anders bakt het aan.
Blus het geheel met water en de zodat alles bijna onder staat.
Doe er nu naar behoefte twee tot vier eetlepels bij.
Wanneer het te rood is wat sojasaus bijvoegen.
Laat dit nu onder vaak omscheppen inkoken.
Wanneer het al goed is ingekookt, kunt u het met wat en water indikken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Daging hati pedis (hete runderlever)455m
-
Recept
Sambal goreng ati (licht pittige varkenslever met snijbonen)450m
-
Recept
Saté Babi Hati (saté van varkenshaas en lever)445m
-
Recept
Varkenslever met zoete appel41u
-
Recept
Babi smoor pedis (Varkensvlees in bouillon)445m
-
Recept
Hati goreng kering (gemarineerde, droog gebakken lever)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
- sambal oelek en trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en bloem
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal oelek en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1054 kcal | 52% | 4216 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |