Babi ketjap van Kees
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Babi ketjap recepten
- Bereiden
- Kookboek van kees_rundvlees
- 2 reviews
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Maak een papje van 2 eetlepels , 1 flinke eetlepel , 1 theelepel en de kruiden.
Kwast hiermee de flink in en laat dit een uur marineren.
Verhit de wok op een hoog vuur en bak de beide daarin om en om bruin. (geen in de pan, de marinade is voldoende).
Snijd de in ringen en de in stukken. - Neem de uit de pan en doe er een scheutje in.
- Bak eerst de en voeg iets later de toe.
Snijd ondertussen de hamlap in repen van ca. 1 x 1 cm. - Als de begint te kleuren, voeg dan de repen hamlap toe.
- Bak even lekker door en voeg dan zoveel ketjap toe dat de massa net onder de ketjap staat.
- Laat vervolgens ongeveer 10 minuten sudderen op een middelmatig tot laag vuur.
- Neem de pan van het vuur en voeg maizenapoeder toe onder voortdurend omroeren.
- De saus moet licht gebonden zijn, niet teveel.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak en olie
- sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Babi ketjap van Kees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2140 kcal | 107% | 4280 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 50 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |