Maak de schoon, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd deze in reepjes.
Maak de knoflook(2 tenen) schoon en pers deze fijn.
Maak de uien(2) schoon en snipper deze fijn.
Maak de bos uitjes schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in repen van ongeveer 5 millimeter.
Schil en snijd de verse ananas(1 stuk) in plakken.
Snijd alle schijven ananas(1 stuk) in ca. 8 stukken.
Fruit in de wok met wat olie(2 eetlepels) de knoflook(2 tenen) en uien(2) tot ze glazig zijn.
Voeg het vlees toe en bak het gedurende 3 minuten.
Schep het geheel constant goed door zodat het niet aanbakt.
Voeg de ananas(1 stuk) en de paprika(1 stuk)(1 stuk) toe en bak dit nog eens ca. 3 minuten.
Blijf het geheel goed door scheppen.
Strooi er wat zout over en voeg de sambal, ketjap en djahe(1 stuk) toe en blijf goed doorscheppen.
Schep alles goed om en doe er dan 2,5 deciliter kokend water bij.
Laat alles 3 minuten heel zachtjes sudderen boven een matig vuur.
Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
Schuif alle ingrediënten naar een kant van de wok en roer het maizenapapje door het vocht tot alles gebonden is.
Schep daarna alle ingrediënten door de saus en laat het
even aan de kook komen.
Haal het stukje djahe(1 stuk) uit de pan en breng het even aan de kook.
Garneer het gerecht met wat gesnipperde lente-uitjes en serveer met rijst.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
Gluten
sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
Suiker
ananas en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.