Babi Nanas (Hamlappen met ananas en paprika)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd deze in reepjes.
    Maak de schoon en pers deze fijn.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de bos uitjes schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
    Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in repen van ongeveer 5 millimeter.
    Schil en snijd de verse in plakken.
    Snijd alle schijven in ca. 8 stukken.
    Fruit in de wok met wat de en tot ze glazig zijn.
  2. Voeg het vlees toe en bak het gedurende 3 minuten.
    Schep het geheel constant goed door zodat het niet aanbakt.
    Voeg de en de toe en bak dit nog eens ca. 3 minuten.
    Blijf het geheel goed door scheppen.
    Strooi er wat zout over en voeg de sambal, ketjap en toe en blijf goed doorscheppen.
    Schep alles goed om en doe er dan 2,5 deciliter kokend water bij.
    Laat alles 3 minuten heel zachtjes sudderen boven een matig vuur.
    Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
    Schuif alle ingrediënten naar een kant van de wok en roer het maizenapapje door het vocht tot alles gebonden is.
    Schep daarna alle ingrediënten door de saus en laat het
    even aan de kook komen.
    Haal het stukje uit de pan en breng het even aan de kook.
  3. Garneer het gerecht met wat gesnipperde lente-uitjes en serveer met rijst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ananas en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
293 kcal
14%1172 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Babi Nanas (Hamlappen met ananas en paprika)