Babi Pangang met sambal-rijst en sesampaksoi
- Herkomst Indonesie
- Categorie Roerbakgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Babi pangang recepten
- Bereiden
- Kookboek van bredammertje
- 1 reviews
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Snijd de in dunne plakjes.
- Meng de marinademix (uit het pak) met 2 eetlepels .
- Meng in een kom met de plakjes vlees.
- Laat ca. 5 minuten marineren.
- Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar.
- Afgieten en mengen met de sambal.
- Maak de tomaatjes schoon en halveer ze.
- Dressingmix (uit het pak) mengen met 3 eetlepels en de .
- In een schaaltje mengen met de tomaatjes.
- Maak de schoon en snijd deze in lekker grove stukken.
- Verhit een wok en bak de plakjes vlees goudbruin (ca. 8 minuten).
- Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje toe en wok de 3 minuten.
- Voeg de toe en warm 1 minuut mee.
- Meng 3,5 deciliter koud water en de sausmix (uit het pak) in een pannetje.
- Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut koken.
- Verdeel het gebakken vlees over 2-3 borden, schep de saus erover en serveer de tomaatjessalade, de rijst en de er apart bij.
- Op tafel:
- Conimex Atjar taugé voor een fris accent erbij.
- Lekker anders kan ook:
- Vervang de door Chinese kool of spitskool.
- Voeg eventueel gebakken uienringen en plakjes knoflook toe aan de sambalrijst.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal badjak
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Babi Pangang met sambal-rijst en sesampaksoi heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1555 kcal | 77% | 4665 kcal |
Vetten | 26 g. | 38% | 78 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |