Bakbanaan

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. kun je in toko's kopen of in Surinaamse/Antilliaanse winkels of markten.
  2. Let op:
  3. om te bakken moet de schil goed bruin zijn met zwarte stukken of bijna geheel zwart.
  4. Voel we even of de banaan niet al te zacht is.
  5. Hoe rijper, hoe donkerder en zoeter de bananen zijn.
  6. Snijd de uiteinden weg en snijd de banaan dwars doormidden.
  7. Maak dan één snee in de schil van de banaan, zodat je de schil eraf kunt trekken.
  8. Snijd dan de stukken in de lengte in plakken.
  9. Verhit wat in de koekenpan en bak de plakken banaan ongeveer 3 minuten aan beide kanten of tot ze mooi bruin zijn.
25
25
25

Variaties op Bakbanaan

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bakbanaan
VariatieAantalGang
Gefrituurde bakbanaan1Hapjes
Bakbanaan1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Bakbanaan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

De banaan die ik kocht is nog groen. Kan ik die gebruiken of moet ik ze nog wat laten rijpen?
Lisette Leendes 17 juni 2014
Het was super lekker.
24 november 2012
Hai Inge, Een zeer late reactie van mijn kant, sorry. Ja, dat is inderdaad te gek al die calorieën. Ik heb me blijkbaar vergist. Moest bij een ander recept dat ik wou insturen. Gr. Fabita
fabita 12 mei 2012
Een halve banaan, 2023 calorieen? Lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Buiten dat: goede basic uitleg, en erg lekker.
Inge Zeldenrust 15 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2022 kcal
101%4044 kcal
Vetten
24 g.
34%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%2 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bakbanaan