Baklava
- Herkomst Turkije
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van girl5555
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Ontdooi het deeg en rol de plakjes uit tot 15 x 15 cm.
- Hak de noten en schep de erdoor.
- Vet een bakblik (15 x 15 cm) in.
- Leg er 2 plakjes deeg op elkaar in en bestrijk ze met .
- Verdeel de helft van de noten erover.
- Leg hierop 2 plakjes deeg en bestrijk ze met .
- Verdeel de rest van de noten erover, dek af met de laatste plakjes deeg en bestrijk ze met .
- Snijd het geheel in vierkantjes.
- Bak de baklava in de oven in ca. 35 minuten goudbruin.
- Verwarm de met het en schenk de helft over de baklava uit de oven.
- Schenk na een half uur ook de rest van de erover.
- Laat de baklava minstens 4 uur lang staan.
Variaties op Baklava
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Baklava | 9 | Hapjes |
Fruitsuiker baklava | 1 | Feestjes en verjaardags hapjes |
Baklava (notengebak) | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in roomboterbladerdeeg en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboterbladerdeeg en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 486 kcal | 24% | 1944 kcal |
Vetten | 51 g. | 73% | 204 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |