Baklava

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Haal de plakjes van elkaar en laat ze even ontdooien.
  3. Verwijder de folie.
  4. Hak de helft van de grof.
  5. Maal de rest van de en fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
  6. Meng alle noten door elkaar.
  7. Pers de .
  8. Smelt de zonder deze bruin te laten worden.
  9. Vet de vorm licht in met de gesmolten .
  10. Bestuif het werkvlak met een beetje , rol 2 plakjes iets verder uit en leg ze in de vorm.
  11. Druk de naden met duim en wijsvinger tegen elkaar.
  12. Bestrijk het deeg met 1 eetlepel gesmolten .
  13. Verdeel er een dun laagje van de noten over.
  14. Ga zo door tot de bovenste laag uit deeglapjes bestaat.
  15. Giet de rest van de gesmolten erover.
  16. Bak de baklava in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  17. Meng voor de siroop het citroensap met de .
  18. Verwarm dit tot een dikke siroop.
  19. Giet de siroop over de warme baklava.
  20. Laat dit minimaal 1 uur intrekken.
  21. Snijd de baklava in ruiten.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Baklava

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Baklava
VariatieAantalGang
Baklava9Hapjes
Baklava met noten1Hapjes
Baklava met pistachenoten1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten en amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
922 kcal
46%5532 kcal
Vetten
68 g.
97%408 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
81 g.
31%486 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava