Baklava
- Herkomst Griekenland
- Categorie Nagerechten
- Baklava recepten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de bodem en randen van een ovenschaal van 23 x 33 cm met in.
- Vermeng de noten en kaneel en zet apart.
- Rol het uit en snijd de hele stapel in 1 keer in de afmetingen van de ovenschaal.
- Dek het met een vochtige doek af zodat het tijdens de bewerking niet uitdroogt.
- Leg 2 vellen in de ovenschaal en smeer de bovenste in met .
- Herhaal de procedure tot een laag van 8 vellen .
- Strooi 2-3 eetlepels notenmix over het .
- Dek af met 2 vellen , beboter ze en strooi de noten erover.
- Dek weer af met 2 vellen , etc.
- bestrooi met resterende noten, en .
- De bovenste laag moet uit 6-8 vellen bestaan.
- Snijd met een scherp mes de baklava in vierkantjes snijden (let op dat u het mes tot op de bodem doordrukt).
- Vak ongeveer 50 minuten tot de baklava goudkleurig en krokant is.
- Terwijl de baklava in de oven staat, bereid de saus:
- Kook en tot de is opgelost.
- Voeg en toe en laat 15-20 minuten sudderen.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Verwijder de en gooi dit weg.
- Haal de baklava uit de oven en schenk meteen de afgekoelde saus erover.
- Laat afkoelen en bewaar onafgedekt zodat de baklava lekker krokant blijft.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Baklava41u30m
-
Recept
Baklava41u15m
-
Recept
Baklava41u40m
Variaties op Baklava
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Baklava | 9 | Hapjes |
Baklava met noten | 1 | Hapjes |
Baklava met pistachenoten | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1668 kcal | 83% | 6672 kcal |
Vetten | 136 g. | 194% | 544 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 81 g. | 31% | 324 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |